Serie A preview: Sassuolo vs. Juventus
Napsal uživatel Hwoarang    Úterý, 11 Květen 2021 08:49    Tisk

Tak zkusme ještě zabojovat.

 

 

Ivan se omlouvá, kvůli práci nestíhá. Dávám preview z eurofotbalu, dostupné na: https://www.eurofotbal.cz/serie-a/2020-2021/preview/us-sassuolo-juventus-fc-649926/

 

Porážka 0:3 od AC Milán byla pro obhájce titulu opravdu těžkým políčkem, který může mít fatální následky v podobě neúčasti v Lize mistrů. "Stará dáma" ztrácí tři kola před koncem na Neapol jeden bod, takže nic jiného, než výhra na půdě Sassuola nepřipadá v úvahu. Připomeňme ale, že Neroverdi vyhráli pět z posledních šesti zápasů.

Sassuolo je zkrátka ve skvělé formě, možná společně s Atalantou a mistrovským Interem nejlepší v celé Itálii. Šest zápasů a pět výher. Jediná ztráta přišla v domácím souboji s Atalantou, který skončil 1:1. O víkendu se Sassuolo zase vrátilo na vítěznou vlnu, když vyhrálo v Janově 2:1.

Za úspěchy domácích stojí trpělivá práce trenéra Roberta De Zerbiho, který je neustále spojován s odchodem do většího klubu. Sassuolo se pod jeho vedením zlepšenými výsledky vrátilo do bojů o evropské poháry, konkrétně o Evropskou konferenční ligu. O tu se ve zbývajících kolech utká na dálku s AS Řím. Ve středu čeká na domácí tým opravdu velká zkouška. Na Mapei Stadium zavítá Juventus, který musí za každou cenu vyhrát.

O Juventusu, potažmo trenérovi Pirlovi, toho bylo napsáno mnoho. Někdejší skvělý záložník zůstává ve funkci hlavního trenéra i po nesmírně potupné porážce 0:3 od AC Milán, díky které je ve velkém ohrožení Liga mistrů. Fanoušci "Staré dámy" možná tušili, že se další titul nemusí podařit obhájit, nečekali však, že tři kola před koncem soutěže bude jejich milovaný tým účinkovat až na pátém místě tabulky. Bianconeri už nemají situaci ve svých rukou a budou potřebovat zaváhání některého z týmů v první čtyřce.

Historicky vzato má Juventus výrazně lepší vzájemnou bilanci, ale například v minulé sezoně nedokázal Sassuolo ani jednou porazit. Po dvou remízách se to podařilo na začátku ledna letošního roku (3:1).

Na straně domácích nenastoupí do zápasu Romagna a Magnanelli, jinak by měl mít trenér De Zerbi zbytek kádru k dispozici. Výhodou Juventusu je kompletní soupiska, ale dokáže jí vůbec využít?

US Sassuolo - 4231:
Consigli – Muldur, Chiriches, Ferrari, Kyriakopoulos – Obiang, Locatelli – Berardi, Djuričić, Boga – Raspadori

Juventus FC - 442:
Buffon – Danilo, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro - Cuadrado, Arthur, Rabiot, Chiesa - Dybala, Ronaldo

Komentáře
Hledat RSS
S.O.B   |2021-05-14 11:04:35
To mě teda neúčast v LM štve! Hrát nějakou posranou evropskou ligu proti týmům z Balkánu a SSSR
guarrangaa   |2021-05-14 09:58:39
avatar Osobne by mi taky nevadilo, kdyby LM nebyla. Ale financni dopad bude obrovskej. To nejsou jen prachy primo od UEFA+marketpool, ale musi se to zakonite promitnout i do stavajicich kontraktu a do vyjednavani novych.
Jinymi slovy mam strach, ze rok mimo LM nas vyjde klidne okolo 100m, takze budou muset
odejit klidne 2-3 hraci, ktery by jinak bylo mozny udrzet.
Hwoarang   |2021-05-13 12:56:16
avatar Mně ta LM taky vadit nebude a upřímně už s ní ani nepočítám. Budu rád, kdy kuli tomu odejde Ronaldo a další, ale obávám se, že Ramseyho a a Rabiota se jen tak nezbavíme - kdo by jim ten pohádkovej plat dal? (a ještě se to zaonačí, jakože zůstali věrní klubu). Rád bych i
nového trenéra, Pirla třeba zpátky za pár let, ale teď by se mi líbil Inzaghi. Když začít odzačátku, tak z gruntu.
bianconeri37   |2021-05-13 13:25:58
veru obavam sa, ze s tym Ramseym a Rabiotom mas pravdu...zbavit sa ich bude velmi tazke. Rabiot vcera sice gol a asistencia, ale vykon velmi biedny. Penalta bola jeho "zasluha", sa tam motal s loptou vo vlastnej sestnastke a stratil ju. Ten gol co strelil, no neviem ci by nejaky dal ak by
predtym nezakopol..Inak kdesi som cital, ze Barca chce vymenit Pjanica za Bentancura :-) No, toho by som im poslal po tejto sezone aj zadarmo a s velkou cervenou maslou...Ono teraz bude najdolezitejsie sledovat co spravi FIGC a ci budeme buduci rok hrat Seriu A. Nuz ale aj po Calciopoli sme sa
vratili silnejsi, tak verim ze teraz ak by nieco take nastalo, nebylo by to inak. Inter sa z toho vyvliekol, aspon sa ukazal ich charakter, radsej poklaknu pred UEFA ci FIGC, este im za to aj zaplatia a nasypu si popol na hlavu. Pritom sami maju financne problemy a ak Cinan odide, budu mat problem
este vacsi. Ved oni uz teraz nemaju na vyplaty, nie to este na odmeny za Scudetto. Ale tak...
bianconeri37   |2021-05-13 13:26:52
Ale tak zase ak chce mat federacia Seriu A s takymito klubmi, tak nech sa paci...
bianconeri37   |2021-05-13 11:03:21
tak aspon tri body su doma. Neviem ako vy, ale tu penaltu by som Rabiotovi normalne ztrhol z platu :-) Zbytocne sa tam v sestnastke motal s lopatou, stratil ju a Bonucci tam uz asi ani nic ine nez faulovat nemohol. Na stastie bobl v brane Gigi. Inak ani Leovi vcera a mam pocit, ze uz ani posledne
zapasy akosi nejde. Mathijs bol zase myslim, ze velmi dobry a najme bolo vidiet nasadenie u neho. Mne vobec nebude vadit ak LM buduci rok nebude, skor som zvedavy ci vobec ostaneme v Serii A. Inak vyhra Milana v Turine 7-0 je podla mna tiez riadna podivnost. Kazda druha strela gol, pritom Turin
zase taketo nakladacky nedostaval, este divnejsie to je ked oni sami hraju o zachranu....
Smejo   |2021-05-13 10:49:49
avatar dpc uz to nemame vo svojich rukach v Interi si aj nohy poamu len aby nam zobrali body
S.O.B   |2021-05-11 20:31:56
Gigi odchází
Ajfel   |2021-05-12 01:32:03
Neboj, nejen on. Z potápějící se lodi uteče plno krys a možná tam potom bude místo pro nás
Ajfel   |2021-05-11 22:33:51
Kdo u nás bude chtít hrát bez CHL a možná i Série A.
Grandemar   |2021-05-12 14:05:17
Tohle, mě nejvíc mrzí. Jsem čekal, že konečně ligu mistrů vyhraje s Juve a zachytá si více.
bianconeri37   |2021-05-11 12:05:04
tak uz nemame na vyber, ci skaredo alebo pekne, potrebujeme vyhrat zvysne 3 zapasy a dufat v niekoho zakopnutie...zial uz to nemame vo vlastnych rukach...avsak nejako by som sa neviazal na LM - my mozno nebudeme buduci rok hrat ani Seriu A, nie to este LM. UEFA a aj FGIC na nas budu teraz
tlacit...osobne sa mi nepacilo, ze sme sa zaplietli do Superligy, ale teraz to uz bude chciet neuhnut, ostat stat za tym co sme tym chceli povedat - poukazat na to abym sposobom UEFA vedie europsky futbal. A to aj za cenu, ze ponesieme konzekvencie. Uz sme raz povstali z popola a vratili sme sa este
silnejsi, verim ze tomu bude tak aj teraz. Staci sa pozriet ake financne sankcie uvalila UEFA na tie kluby, ktore Superligu opustili. Toto je sposob ako to vedie UEFA - vyhrazat sa a trestat ak si nieto mysli nieco ine nez oni - a toto prenasaju aj na domace zvazy - vid FIGC a vyhrazky, ze nam vezmu
licenciu.
S.O.B   |2021-05-11 12:05:33
Serie A – Při rovnosti bodů na konci sezony rozhoduje vzájemná bilance, dalšími kritérii jsou skóre, vyšší počet nastřílených branek a v krajním případě dojde na los.

Jenom s Laziem jí mále lepší (3-1 a 1-1)
takže to taky nic moc.. S Atalantou, AC i Neapolí jsme na to
hůř
Komentář mohou přidat pouze registrovaní uživatelé!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."