Ochranné známky JUVENTUS, JUVE a jsou ve výhradním vlastnictví fotbalového klubu Juventus Football Club, Turin, Italy
Trademarks JUVENTUS, JUVE and are the sole property of the football club Juventus Football Club, Turin, Italy
Serie A preview AC Milano vs Juventus
Napsal uživatel Ivan Barin    Středa, 06 Leden 2021 14:21    PDF Tisk Email

Po vydarenom štarte do roku 2021 nás čaká v krátkom slede veľa dôležitých zápasov.

Jeden z nich nás čaká na Troch kráľov, v stredu šiesteho januára. Nastúpime na San Sire proti AC Miláno. Po dlhej dobe to bude zápas dvoch mužstiev bojujúcich o špicu tabuľky, konečne!!!

Naša sezóna je ako na hojdačke, výborné zápasy striedajú slabšie, a také sú aj výsledky. Aj preto sme v tabuľke až na piatom mieste s desať bodov stratou na prvé Miláno. Máme síce zápas k dobru, no aj tak to nie je čosi na čo by sme boli zvyknutí posledné sezóny. Všetko však treba vnímať v širšom kontexte. Zálohu máme prakticky úplne novú – McKennie, Chiesa, Kulusevski – všetci sú do 23 rokov. Ramsey síce prišiel minulý rok, no kvôli zraneniam toho veľa neodohral, tiež sa viac menej iba zabudováva do mužstva. V obrane sa nám hneď na začiatku zranil Chiellini, Alex Sandro a neskôr aj Demiral. V útoku máme ďalšieho nového hráča – Moratu, Dybala zase prekonal Covid. K tomu nebola žiadna letná príprava a všetko dokopy výrazne ovplyvnilo aj naše výkony najmä na začiatku sezóny. S každým zápasom sa to zlepšovalo a až na domácu prehru s Violou myslím, že posledné zápasy boli z našej strany veľmi dobre.

Miláno je naproti tomu viac menej v rovnakom zložení ako v minulej sezóne, nemenili trénera a tak aj ich zohratosť je teraz ich výhodou. Uvidíme ako sa im bude dariť zvládať veľmi tesné termíny ligových zápasov nakoľko kvalitu v hĺbke kádra nemajú zase až takú veľkú. V každom prípade je treba im uznať, že ligu začali vynikajúco a stále si držia tento trend. Hoci už v posledných zápasoch vidno, že nie sú takí dominantní, čo môže svedčiť aj o tom, že čoskoro im môže dôjsť dych. To však nič nemení na skutočnosti, že tento krát skutočne uvidíme šláger kola!  Skutočne sa už neviem dočkať a hoci je Miláno náš rival, teším sa z ich úspechu. Radšej bojovať o Scudetto s nimi ako s SSC. V každom prípade sú vo forme a v žiadnom prípade nevstupujeme do tohoto zápasu ako jasný favorit. Dokonca by som povedal, že dnes budú favoritom práve domáci.

Nám bude citeľne chýbať Morata, no opäť to bude šanca pre Dybalu ktorý sa snáď už vracia do starej formy. Pre Covid budú chýbať Alex Sandro a Cuadrado. Obrana vyzerá, že bude v zložení Danilo, Bonucci a De Ligt, v zálohe pravdepodobne dostane šancu Rabiot, no či to bude od začiatku je otázne. Práve krídelné priestory sú otázkou, keďže na jednej strane hrával Alex Sandro s tým, že pri bránení sa sťahoval na pozíciu krajného obrancu. Osobne by sa mi páčilo mat na krídlach Chiesu a Kulusevskeho, no niekde uvádzajú aj krídelné priestory pokryté talianmi – Chiesom a Bernardeschim, čo by mohlo byt tiež celkom zaujímavé. Taktiež Frabotta sa tam pýta. Stred poľa vyzerá byt celkom jasný – Bentancur, McKennie a Ramsey / Rabiot. Azda iba útok je bez otáznikov. Osobne by som išiel do rizika a v rozostavení 3-5-2 dal do základu: Danilo, Bonucci, De Ligt – Chiesa, Rabiot, Bentancur, McKennie, Bernardeschi – Cristiano Ronaldo, Dybala. Ako to napokon zloží Andrea Pirlo uvidíme až večer. Najmä však bude dôležité odohrať kvalitný zápas, nechať na ihrisku všetko, bojovať od prvej až do poslednej sekundy zápasu a snažiť sa streliť gól. Ak to takto bude, tak verím že aj výsledok bude napokon pre nás priaznivý. Ideálny by bol zisk všetkých troch bodov, no v súčasnej situácii by som bral z Milana aj remízu. Osobne si myslím, že to bude 2-2, no v kútiku duše verím, že sa nám podarí vyhrať 2-1



Predpokladane zostavy podľa whoscored.com:
AC Milano (4-2-3-1)
Donnarumma – Hernandez, Romagnoli, Kjaer, Calabria – Kessie, Krunic – Rebic, Calhanoglu, Castillejo – Leao

Juventus (4-4-2)
Szczesny – Danilo, De Ligt, Bonucci, Frabotta – McKennie, Bentancur, Ramsey, Chiesa – Cristiano Ronaldo, Dybala

Dátum a čas zápasu: 6/1/2021, 8.45pm
Miesto zápasu: Milano, Stadio Giuseppe Meazza (San Siro)
Rozhodca nominovaný na zápas: Massimiliano Irrati

A ešte niečo na navnadenie sa na večer – azda naše najpamätnejšie víťazstvo na San Sire
https://www.youtube.com/watch?v=s3MmI7X4qEU

Góly za nás strieľali: 2x Jugovic, 2x Vieri, Zidane a Amoruso. Za Milano sa presne trafil Simone. A ešte trosku sentimentu  Zaujímavý je aj pohlaď na základné zostavy oboch mužstiev:

ACM (4-4-2)
Rossi – Maldini, Baresi, Vierchowod, Reiziger – Blomqvist, Desailly, Boban, Savicevic – Dugarry, Simone
Juventus (4-4-2)
Peruzzi – Dimas, Ferrara, Iuliano, Porrini – Jugovic, Tacchinardi, Zidane, Di Livio – Boksic, Vieri

To boli časy!







Komentáře
Hledat RSS
S.O.B   |2021-01-09 19:58:19
felipe: Já bych prodal Rabiota, Ramseye i Arthura. Do základu bych dal: Amíka i Kulusevskiho, v obraně by měl hrát vedle de Lichťáka, Demirel a Chiellini. Bonuciho bych posadil na tribunu. Do útoku k Ronaldovi Moratu až se uzdraví
fellipe4  - Pokračování   |2021-01-08 18:20:31
.....Co se týká křídel tak mi nepřijde, že na jednom křídle hraje Chiesa a na druhym Ronaldo. Nejvíc hrajem rozestavení 3-4-1-2. A tam hraje Ronaldo v útoku. Křídla v záloze většinou hrají Chiesa a na druhym Cuadrado. Tady je blbý, že Chiesa, Cuadrado a i Kulusevski jsou všichni
původem pravý křídla. A tam se jim daří taky nejvíc. Snad jen Chiesa z nich něco dokáže zahrát na levý straně. Když nedostane Kulusevski prostor na pravym kridle, zkusil bych ho na podhrot. Tam v Parmě taky někdy hrál a horší jak Ramsey, kterej tam hraje nejvíc by určitě nebyl.


V obraně bych určitě začal stavět víc Demirala. Ten ty kvality taky ukazál a hlavně je to budoucnost. Upřednostnovat Chieliniho, kterej za půl roku končí neni dobrej nápad. O Demirala je velkej zájem, tak mu musejí dát víc prostoru. Bonnuci už má taky věk a samotnej De Light je
málo.

No a v útoku nejvíc fandim Moratovi. Jsem rád, že se vrátil.
fellipe4  - Pokračování   |2021-01-08 18:19:10
.....No a Arthur. Toho jsem sledoval když ještě hrál za barcelonu a v hodně zápasech byl výbornej. Taky nevěřím že to byla náhoda. U něho by mohl být podobnej problém jak u Pjaniče. Nemusel by mu sedět náš systém nebo i liga. Jemu seděl systém právě barcelony. Ten jejich
rychlej ťukec, nádherný přihrávky do těch jejich otevřených obran né jako v Itálii kde se soupeři pořád jen brání silnějšímu soupeři. U něj to bude minimálně potřebovat ještě čas, aby dostal. Je tady pořád jenom chvilku, a tak se potřebuje aklimatizovat na jinou ligu.
Snad se časem chytne, jak říkám kvality má jen mu to u nás zrovna nemusí sednout. Nebyl by první ani poslední. A navíc je mu 24, takže se ještě může zlepšit. Za mě bych teď určitě stavěl Mckenieho a vedle něho Bentancur nebo Arthur. Ono ani na tom trhu neni moc z čeho
vybírat.

Co se týká křídel tak mi nepřijde, že na jednom křídle hraje Chiesa a na dru...
fellipe4   |2021-01-08 18:17:11
Taky souhlasim, že Mckenie by měl jednoznačně hrát. Je prostě všude. Co se týká Rabiota a Ramseyho tak bych oba prodal. Ramsey je typickej průměrnak. Umí všechno a vlastně nic. Navíc už mu je 30 a je neustale zraněnej. Ale aspon se snaží. To se o Rabiotovi říct nedá. Tam
žadnou snahu nevidim. Že to byl talent někdy před pěti lety na to se nehraje. U nás se mu povede jeden zápas ze dvaceti. Takže za mě spíš náhoda. Navíc jak Ramsey tak Rabiot jsou naši nejlíp placení záložníci. Oba bych prodal. Bentancur ten si musí ustálit výkony. Za mě na to
má. V předchozích sezónách to jednoznačně ukázal v hodně zápasech. To nebyla jen náhoda. Právě i na něm se mi líbilo kolik toho naběhal i ty nahrávky byli hodněkrát precizní. Třeba je to i tím, že Pirlova hra nemá kolikrát systém, a tak se v tom ztrácí. Chce to ještě
čas. Navíc má jen 23 let. Je považovanej za nejtalentovanější záložníky. No a Ar...
Hwoarang   |2021-01-07 17:18:29
avatar McKenie jednoznačně. Možná není technik jako Benta, ale lítá tam a bojuje jako kdysi Vidal. Bez toho bych střed zálohy vůbec nestavěl. Bentancur má světlejší a horší zápasy no, pořád čekáme, kdy z něj bude hvězda...A Kulusevski má bohužel smůlu, že momentálně ho
jednoznačně vytlačil Chiesa a na druhé straně je Ronaldo. Pokud se jeden z nich nezraní, tak je to prostě náhradník. Největší zklamání je zatim Arthur, to je opravdu těžkej průměr. Rabiotovi sem bohužel na chuť nepřišel. U Pjaniče jsem kvality uznával, jem mu neseděl náš
systém, popř. jeho konkrétní post. U Rabiota žádný kvality nevidim.
bianconeri37   |2021-01-07 17:39:08
no Bentancurovi veru chyba konzistentnost vo vykonoch...ale taky klasicky stredny zaloznik nam skutocne chyba...Pirlo by mohol vyzliect sako, nahodit dres a myslim, ze by este aj teraz mal co ukazat :-) a horsie ako nasi sucasni stredni zaloznici by to podla mna urcite nebolo...inak stale sa hovori
o prichode Pogbu...ManU medzitym prejavilo zaujem o Grealisha z Aston Villy. Ta za neho pyta 90milionov, co by mohlo byt vodou na mlyn prichodu Pogbu. Je vsak samozrejme otazne, ci by dokazal nadviazat na svoj prvy angazman u nas :-)
S.O.B   |2021-01-08 09:15:21
Hwoa: V podstatě až na tu větu o Pjaničovi s tebou beze zbytku souhlasím a podepisu Tvůj koment
bianconeri37   |2021-01-07 16:22:41
zapas vyborny, musel bavit aj nestranneho divaka...a derby so vsetkym co k nemu patri - pekne akcie, goly, bojovnost, tycka, napatie...a pre nas ako bonus aj tri body :-)
suhlasim, tiez by som rad videl v zalohe od zaciatku McKennieho, Kulusevskeho a Chiesu naraz...avsak k nim niekto este musi ist
nuz a z hracov, ktorych tam mame vela moznosti nie je - Bentancur, Ramsey, Rabiot a napokon aj Arthur su bud mimo formy, alebo na to jednoducho nemaju...k utocnikovi by asi bolo dobre niekoho vycarovat aj do zalohy - ci uz v mercate alebo niekoho z U23...
S.O.B   |2021-01-07 09:11:19
Ten Mc Kennie a Kulusevski by měli hrát od začátku, nevím co Pirlo pořád vidí na Rabiottovi a Ramseyovi, Bentancur podle mě taky dost šel dolu.
Naopak včera hrál dost s chutí Chiesa, kterýho moc nežeru, ale včera byl dobrej
Grandemar   |2021-01-07 12:36:48
Přesně.. Možná by ten zápas byl více jednoznačný z naší strany.
Sankakofi   |2021-01-07 15:57:41
avatar Úplne súhlasím. S Chiesom to mam rovnako ale v poslednej dobe sa mi veľmi páči, tak snáď mu to vydrží. Bentancur ma už dávno hnevá, alibista bez snahy niečo vymyslieť. Streľba u neho tiež bieda a Rabiot je rýchly a ma dobru strelu ale človek nikdy nevie kto z týchto dvoch dostane
červenú kartu. Bohužiaľ nemáme vodcu v zálohe a kreatívneho stredaka.
Grandemar   |2021-01-06 23:59:00
Každopádně se mi půjde dobře spát.Doufám ,že budem tak hrát dále.
guarrangaa   |2021-01-06 23:35:02
avatar Podotykam, ze sam jsem byl spoustu let rozhoci, i kdyz prevazne na futsale/male kopane. Proto nemam rad svalovani viny na rozhodci a zbytecny komentovani vykonu.

Nicmene tohle byla ze strany rozhodcich proste hruza. Nejdriv jakoby zarezava Juve, kde muze. A kdyz je to 3:1, tak se to pak snazi
vykompenzovat nepisknutou penaltou v 91. minute?
Rabiot to posral. Balonu se nedotkl a byl tam kontakt nohou ve vapne. Tohle se proste piska (krome faulu na Ronalda ve Florencii pochopitelne).

Kazdopadne super 3 body, zejmena ve svetle ztrat Neapole a Interu.
Grandemar   |2021-01-06 23:38:49
Přesně výkon rozhodně podle mě svině mohl to být zajímavý match z obou stran. To mě zajímalo hodnocení proti Fiorentine.
guarrangaa   |2021-01-06 23:51:24
avatar Ten ze zapasu Fiore dostal stopku jen na jeden zapas, pokud vim. Cekal bych vic za tak hruby chyby = neudeleni CK a neodpiskani penalty.
Grandemar   |2021-01-06 23:57:52
Maras zato mi přišli o 3 body
S.O.B   |2021-01-07 09:01:40
gua: Jako ten rozhodčí mi přišel hodně anti Juve. Ale tam dobře to dopadlo a nářek fanoušků AC třeba tady na eurofotbale může být menší
guarrangaa   |2021-01-06 23:17:45
avatar Na kazdou svini se vari voda. Theo to ted schytal za fauly na Chiesu. Ten kotnik nebude v poradku, prohlo se mu to hodne..

Jeste by to chtelo udrzet stav a rozhodcimu vypustit kola, aby to byl prekrasnej vecer
Sankakofi   |2021-01-06 23:34:43
avatar
Sankakofi   |2021-01-06 23:12:34
avatar Ak toto nebudú naše 3 body nemáme nárok na nejaký úspech...
sforza   |2021-01-06 23:17:48
avatar Body dneska budou , ale doma Sassu pak venku Inter s touto hrou nemůže dopadnout dobře ..
guarrangaa   |2021-01-06 23:21:48
avatar Nehazme flintu do zita. Inter umi taky zahrat hovno. Koukal sem dnes na ne dopredu nehrali nic. Stava se z nich ubehanej tym bez napadu.
Ale pokud se Lukaku dobre vyspi, tak je to otevreny.
Sankakofi   |2021-01-06 23:08:52
avatar Rozhodca si z nás asi robí srandu... To už nieje v poriadku
Grandemar   |2021-01-06 23:05:15
To střídání nechápu. Ramsey a Bentacur out podle mě.
S.O.B   |2021-01-06 23:06:44
To asi nikdo. No snad to dobře dopadne
Sankakofi   |2021-01-06 23:02:33
avatar Bentancur ma už tým jeho spomaleným štýlom extrémne série..
EarTher  - Střídání   |2021-01-06 22:54:39
avatar Frab OUT
Rabiot OUT
Ramsey OUT

Kulu IN
McKennie IN
Dermial IN

Jinak fakt nevím. Chybí nám prostě Morata.
Hwoarang   |2021-01-06 22:45:19
avatar Jinak teda musím opět konstatovat, že defenzivní práce naší zálohy je katastrofa. Záloha Milána je na našem vápně neustále volná a ostrelujou nás, jak chtějí.
S.O.B   |2021-01-06 22:40:51
AC strašně vysoko napadá, máme problém s rozehrávkou
Sankakofi   |2021-01-06 22:29:15
avatar Málokedy sa zaoberám rozhodcom ale toto čisté nebolo ani zďaleka...PS:Je to motyl
Grandemar   |2021-01-06 22:32:28
Jasný faul podle mě. Už mi to, ale leze krkem od začátku sezóny furt pískání proti Juve. Aj komentátor říkal jasný faul. No nic musíme hrát dále.
Hwoarang   |2021-01-06 22:25:14
avatar Vycpalek podle mě jednoznačnej.
vycpálek   |2021-01-06 22:23:55
Já si teda na sudï nestěžuju,ale nebyl to faul před vyrovnávací brankou??
guarrangaa   |2021-01-06 22:18:22
avatar @Hwoa
Ty sis na nej zase zasedl. Chudak Adrien, ten to od tebe bude poslouchat jako Pjanic az do soudnyho dne

Ja bych tam Rabiota klidne nechal, ale Weston mel hrat misto Ramseyho. Aspon by byl nekdo duraznej nabihal pred branu. Takhle mame v utocnym vapne vakuum a jedina cesta jsou klicky a
kombinace. Jednou to vyslo, uvidime, co bude dal.
777dzony   |2021-01-06 22:17:47
avatar Náš stred zálohy je uplna hrôza od začiatku sezóny. Ak nepotiahnu krídla alebo útočníci tak vždy je boj o výsledok. Bentacoor ramsey rabíot - hráči pre mužstvá hrajúce o stred tabuľky
Hwoarang   |2021-01-06 21:52:52
avatar Co dělá ten rozhodčí? Na Chiesu nejdřív šlapák na jasnou žlutou a teď koleno do zad a nic?
guarrangaa   |2021-01-06 22:15:17
avatar Pravdu hovoris..

„Roozhodcii je motyl!
Mooootyyyl je kokot!“
(To se rvalo v Brne, kdyz se chvilku nesmeli urazet rozhodci naprimo.)

Tak za to koleno bez karty bych to Theovi oplatil, kdyz se sudi nebude koukat. Pekne pomsta za studena klidne az ve druhym polocase
To bylo prasacky a na
spodek zeber. Trefit to z boku, tak Chiesa dohral.
Hwoarang   |2021-01-06 21:48:28
avatar V takhle důležitým zápase musí hrát McKenie a ne Rabiot..
sforza   |2021-01-06 20:47:01
avatar Prý zkusí udělat DM z Calabrii pro dnesek . Něco jako Holeš v SKs nebo kdysi dávno Tomáš Marek v Banicku , přerod z RB na DM . Ale tlaci je bota skoro všude kromě obrany , tak je třeba toho využít , stejně jako prohry Interu , kterou zase Tonda obrecel , že to bylo nespravedlivé
sforza   |2021-01-06 21:01:20
avatar U nás Frabotta a Ramsey v základu,taky jim dáváme šanci nevím proč po slibném začátku docela odepsal Kulusevskeho ..
Sankakofi   |2021-01-06 20:13:21
avatar Dnes to bude ťažké ale snáď to zvládneme. Forza Juve!!! OUJÉ
Hwoarang   |2021-01-06 19:43:53
avatar Tady se začíná rozjíždět atmosféra jak na stadionu, OUJÉ!!!!
guarrangaa   |2021-01-06 17:52:03
avatar Inter prohral se Sampou! Tak z toho se oproti Covidu muzeme nepokryte radovat jak mali Jarini!
Jeste je priste seknou pratele z AS a bude po nich.
Merda Inter!
Grandemar   |2021-01-06 15:46:18
Že prej se možná hrát ani nebude kvůli covidu19.
guarrangaa   |2021-01-06 17:42:38
avatar Hrat se temer urcite bude. Dlasi vysledky uz nedorazi. Testy se delaly rano a odpoledni vysledky nebyly zadna katastrofa, takze mistni hygiena pry nema nic proti zapasu.
bianconeri37   |2021-01-06 15:43:54
dakujem Guarrangaa...ano, Rebica a Krunica som cital, ale az ked som poslal preview na uverejnenie :-( A inak presne, taketo absencie sa iba tazko "oslavuju"...my sme to mali tiez doma - manzelka a starsia dcera...starsia dcera s velmi miernym priebehom, no manzelka na tom bola
horsie...nastatsie uz maju za tym...dufam, ze aj ty si uz OK...to vitazstvo 6-1 si pamatam ako key to bolo vcera :-) to boli casy kedy este nedavali priame prenosy, tak som to sledoval na teletexte - aspon vysledky, potom vecer zostrih na RAI Uno a dalsi den v novinach, kde byvalo vzdy kratke
zhrnutie zahranicnych lig :-)
guarrangaa   |2021-01-06 17:45:36
avatar Ja to zacal sledovat vlastne az s odchodem Zidana a bylo to peklo bez internetu. Na teletext jsem malem zapomnel
Kdyby mi tehdy nekdo rekl, ze si v budoucnosti budu poustet paralelne i par zapasu zaraz v rozliseni tak na 16 tehdejsich monitoru, tak bych cumel
guarrangaa   |2021-01-06 15:43:15
avatar Jeste koukam na soupisku a AC proste aktualne nema stredni zalozniky. Mozna tam budou hrat Kessie a nekdo z juniorky? Calhanoglu by v defenzive horel a jinak tam vidim samy kridla. Mozna tam posune nekoho z obrancu?
Nebo bude hrat nejaky hybridni rozestaveni, kde mas jednoho schopnycho stredniho
zaloznika, rozestaveni 5-1-4
guarrangaa  - Rebic a Krunic COVID-19 positive   |2021-01-06 15:35:17
avatar Krunic a Rebic maji pozitivni testy a nebudou moct hrat. Z pohledu sily kadru je to pro Juve dobra zprava.
V osobni rovine to tem klukum ale vubec nepreju.
(Sam sem si tim prosel s tezsim prubehem a je to svinstvo. Proto jejich absenci oslavuju jen velice opatrne a preju jim brzky uzdraveni bez
dalsich komplikaci).

A Ivane, jako vzdy krasna prace. O tom 6:1 jsem ani nevedel!
Komentář mohou přidat pouze registrovaní uživatelé!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Sdílet