Ochranné známky JUVENTUS, JUVE a jsou ve výhradním vlastnictví fotbalového klubu Juventus Football Club, Turin, Italy
Trademarks JUVENTUS, JUVE and are the sole property of the football club Juventus Football Club, Turin, Italy
Supercoppa preview: Juventus vs. Lazio
Napsal uživatel j.cizler    Neděle, 13 Srpen 2017 08:23    PDF Tisk Email

Supercoppa Italiana - šance na první trofej v sezoně. SS Lazio na domácí půdě je jedinou překážkou..

 


 

 

Dnes se Juventus utká o první trofej v sezoně. Zápas, který se běžně hraje na neutrální půdě, však tentokrát proběhne na  Stadio Olimpico v Římě. Lazio má na Juve smůlu. Už tolikrát prohrálo, že výhodu domácího prostředí jim snad nikdo nemůže nepřát. Konkrétně mám na mysli posledních 10 soutěžních střetnutí, kde vyhrál Juventus s celkovým skóre 20:1. Ve prospěch Juve hovoří i bookmakeři, kteří určili kurzy cca 1,86 Juve, 3,60 remíza a 4,45 Lazio.

Tým označený paradoxně jako domácí, tedy Juventus, má za sebou léto, kdy zrovna nezářil v přípravných zápasech. O mnoho víc však zamrzelo, že opět odešla jedna ze zásadních postav posledních let. Loni to byli Pogba s Moratou, předtím Pirlo, Vidal, Tevéz a ještě další rok zpátky dokonce všemi milovaný Mirko Vučinič! :D Ale žerty stranou, letos odešel za zvláštních okolností a za tučnou částku Leonardo Bonucci. Do týmu dorazil ještě v dobách, kdy se zdálo Scudetto jako nereálný cíl. Jeho začátky byly rozhodně rozpačité a jen težko obhajoval svoji cenovku. Rychle se však vypracoval a minimálně posledních 6 let patřil ke světové špičce na svém postu. Díky za všechno Leo, doveď jako kapitán AC tam, kam patří (2. místo).

Mezi další odchody je nutno zmínit Neta, který bude chytat ve Valencii, Daniho Alvese, který odešel do PSG, Maria Leminu, který zkusí štěstí v Southamptonu a Tomase Rincóna, který se ani nemusí stěhovat, protože bude kopat za Toro (je na hostování s opcí). Formálně byly také prodáni např. Coman, Zaza, Bouy, Ganz, Romagna a De Ceglie (volný agent). A na hostování odešlo přes dvacet mladíku. Za zmínku stojí zmínit jména Mandragora, Macek, Vykintas Slivka (můj oblíbenec čistě kvůli jménu), Padovan, Pasquato, Matiello, Audero, Vitale.

Oproti tomu však Juventus výrazně posílil zejména v ofenzivních řadách. Oficiálně byl odkoupen Cuadrado a Benatia, ale hlavně přišli Federico Bernardeschi, Douglas Costa, Wojciech Sczesny, Matia De Sciglio a Rodrigo Bentacur (+Del Fabro, Clemenza, Sakor). To jsou rozhodně zajímavé posily a pravděpodobně tento seznam nekončí, zdá se totiž, že Juve rozjíždí pozdní lov na další křídlo a hlavně na šikovného defenzivního záložníka. Nejčastěji zmiňováni byli Matuidi, N’Zonzi, (Andre) Gomes, Can, Milinkovic-Savic nebo dokonce Kovačič. Doufám jen, že výsledkem nebude další panický nákup na konci léta jako např. Elia nebo Hernanes.

„Hostující“ Lazio nebylo na přestupovém trhu ani zdaleka tak aktivní a zatím spíše ztratilo než získalo. Lucas Biglia odešel za Bonuccim do AC a role ve středu zálohy tak možná připadne nově příchozímu Lucasi Leivovi z Liverpoolu. Kromě něj dorazil do týmu i bek Adam Marusic a útočník Felipe Caiceido. Současná soupiska Lazia nevypadá vůbec zle. Zejména ofenziva ve složení Felipe Anderson - Ciro Immobile - Baldé Keita nahání právem hrůzu. Bohužel těžko říct, jak bude fungovat záloha bez Biglii a navíc ani jedno z uvedených křídel pravděpodobně do dnešního zápasu nezasáhne jako člen základní jedenáctky. Anderson se teprve uzdravuje po zranění a Keita je dle slov trenéra Inzaghiho „nesoustředěný“ a podle tisku tlačí na vedení, aby jej pustilo do Juventusu.

Věřím, že Juventus dnes potvrdí roli favorita a sezonu začneme prvním vítezstvím i trofejí.

Předpokládané sestavy podle football-italia.net:

Juventus (4-2-3-1)

Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Alex Sandro - Pjanic, Marchisio - Douglas Costa, Dybala, Mandzukic - Higuain

lavička: Szczesny, Pinsoglio, De Sciglio, Benatia, Rugani, Asamoah, Khedira, Sturaro, Bentancur, Bernardeschi, Cuadrado, Kean

 

Lazio (3-4-2-1)

Strakosha - Wallace, De Vrij, Radu - Basta, Parolo, Lucas Leiva, Lulic - Milinkovic-Savic, Luis Alberto - Immobile

lavička: Vargic, Guerrieri, Hoedt, Luiz Felipe, Lukaku, Marusic, Patric, Di Gennaro, Murgia, Crecco, Keita, Lombardi, Caicedo

 

Rozhodčí: Davide Massa

13. 08. 2017, 20:45 CET, Stadio Olimpico, Řím

Komentáře
Hledat RSS
Mathew   |2017-08-18 12:57:00
Stal 20M + 10 v bonusoch ale ja som s nim spokojny
fellipe4   |2017-08-17 11:49:44
Za me taky vyborna posila nevim kdo lepsi nas mohl posilat. Doufam ze pujde do zakladu misto pomalejsiho Khediry. Hlavne stoji 20 milionu to je vybornej kup. Nejsem proto, aby se za hrace platilo 220 milionu jako za Neymara to akorat kurvi fotbal. I kdybych takovy penize mel tak bych je nedal
takovou cenu proste nema nikdo. Ty sejkove ten fotbal hrozne kurvi.
michalsss81  - Super   |2017-08-17 11:45:16
Taky jsem rad je to super posila.
S.O.B   |2017-08-17 08:27:25
avatar Co říkáte na Matuidiho?
Za mě super posila!
Dushi   |2017-08-17 11:39:21
Matuidi je skvelá posila .... to je druhý Vidal a v najlepších rokoch ... ronaldo má 32 a hrá na vrchole .... Matuidi ma skvelú kndíciu ten vydrží na vrchole do 33 ... a ak je pravda že za 15 melonov tak to je krádež
michalsss81  - Kelner   |2017-08-16 19:30:55
Ja se divim ze jeste jeho komentare nekdo cte ja uz s tim davno skoncil jak je tam jeho jmeno hned to preskocim:-)
S.O.B   |2017-08-17 08:26:57
avatar michalsss81: Toho snad nečte nikdo. A že si změnil jméno z interisty na kelnera na tom nic nemění
fellipe4   |2017-08-16 16:18:55
Jo takze hraci jako Messi, Suarez, Higuain, Bonucci, Pique, Hamsik, Ramos, Modric, Neuer, Godin, Vidal, Fabregas, Marchisio, Luiz, Cavani ... uz jsou za zanitem jo? No asi jo, kdyz jsou stejne stary jako Matudidi nebo jete starsi. Takze jsme vlastne udelali dobre ze jsme Bonucciho prodali byl uz
starej vid. Navic Matuidi ma spickovou kondici. A rikas ze Matuidi je za zenitem a pises ze si nemuzeme dovolit koupit hrace jako Modric a proc bysme ho kupovali kdyz je starsi? A Kroos? Tak toho si nemuze dovolit ani Barcelona ani kdokoliv jinej, protoze neni na prodej. To by me zajimalo koho bys
prived moc moznosti neni.
Jan Kellner   |2017-08-17 03:55:49
Matuidi neni budoucnost... ano byval top hrac a jestli sledujes psg tak trochu klesnul dolu... muze u nas hrat dobre max 1-3 sezon...

pak se divime ze s barcou (2015), bayernem (2016), realem (2017)... dostavame naprdel... BBC proti rychlym mladym vubec nestihaji...
viz i italska repre (spanelsko
4-0, 2-4 brazilie atd.)


taky neco neni v poradku v kabine...
ok chapu, morata a pogba se chteli vratit domu... pirlo, tevez motivace, vek atd.
ale conte, bonucci atd.?
Jan Kellner   |2017-08-17 03:59:36
taky nechapu proc kupujeme hrace co se pred prestupem do juventusu nehodili... mandzukic, evra, tevez, pogba, pirlo, higuain... hraci... rivalita, delaji problemy atd
Jan Kellner   |2017-08-17 04:03:08
a co proboha delali delaji hraci typu rincon, desceglio, padoin, giaccherini atd?
Jan Kellner   |2017-08-17 03:56:21
to byl jenom priklad nerikam ze hned mame koupit kroose atd. a mluvim jeste kdyz byl v bayernu priklad...
benzema (lyon - real)
neymar (santos - barcelona)
hazard (lile - chelsea)
sanchez (udine - barcelona)
atd. chapes?


(jen priklad) (nerikam hned ze jsme meli koupit ramose atd.)
ramos (cca 20
let -> real)
benzema (cca 22 -> real)
modric, ribery atd.

v klubu zustanou 6 - vic sezon...
kolik hracu zustali u nas od 2012?
kazde prestupove leto privedeme 5- a vice hracu... muzsto se meni a meni

a
velke castky
typu
neymar, suarez, ronaldo atd.
a my dame 90m za higuaina?


chapu barcelona
nebo real maji vetsi polularitu atd. ale i tak jsme mohli mit aguera, sancheze atd. kdybychom dali vic penez...




a co jsme koupili my krome vidal, sandra, pjanice atd.?
tevez, khedira, pirlo, pogba, evra atd. (nerikam ze byla spatna volba, nebo jsou to spatne hrace... jen typove kupujeme spis
hraci co se ve svem klubu byli nechteni)
cuadrado
khedita
benatia
costa
atd
Jan Kellner   |2017-08-16 15:18:01
kdyby se nepodarilo privest cancela atd. vysral bych se na to a privedl bych Caldaru, Spinazzolu, Lirolu... chapu... jen1-2 sezon hrali dobre... ale nemuzou bejt horsi nez lichsteiner atd.
Matuidi bude v turine dnes 16h... horsi bejt nez Khedira memuze... leta co byl top uz je pryc... a zas kupujeme
hrace co je blizko za zenitem nebo uz jsou... typu alves, tevez... nebo co se neprosadili... to je duvod... my tezko sezeneme typu kroos, modric, neymar... to je rozdil mezi nama a rm, bayer a fcb
S.O.B   |2017-08-15 22:04:33
avatar Emre Can hraje za Liverpool předkolo, tak to už o něm asi Juve neuvažuje, protože to by nemohl hrát LM
Škoda...
S.O.B   |2017-08-15 19:23:19
avatar Tak pry Matuidi
To bych bral, hodne platny hrac, rocne v PSG kolem 50 zapasu, plus 5-7 golu jako bonus. Podle me takovej lepsi Pogba
fellipe4   |2017-08-15 22:19:57
Spíš mi vzdycky pripominal Vidala ta jeho energie je neskutecna. Kdybych bral jen jeho kvality, tak nikdo lepsi by snad prijit nemohl na misto Khediry. Akorat by mohl byt tak o dva roky mladsi. Ale zase na druhou stranu nebude tak drahej kvality ma zkusenosti taky umi dobre podporit utok a
vystrelit a 30 let tak to je stejne starej jako Khedira takze si nepohorsime, ale ma vetsi rychlost a celkove je pohyblivejsi. S Pjanicem by mohli tvorit dobrou dvojici. Kdyby se ale bral pomer kvalita ku vek, tak by byl asi nejlepsi Can, ale toho stejne nechteji pustit a nikdo dalsi me nenapada.
fellipe4   |2017-08-15 14:30:51
Budoucnost je dobra ale je potreba uz jim dat konecne vic casu.

Brana: Szcesny, Leali, Audero
Obrana: Rugani, Caldara, Spinazzola, De Sciglio, Lirola.
Zaloha: Bernardeshi, Bentancur, Mandragora, Orsolini
Útok: Dybala, Pjaca, Kean

Nepočítám Sturara o tom uz jsem iluze ztratil. Ale kdyz k nim
jeste pricteme Sandra, Pjanice a Costu kterí jsou jeste taky mlady, tak to vypada dobre. Ale nekteri z tech mladiku uz by meli hrat ted zaklad treba Rugani a Bernardeshi a ne tam cpat Mandzukice a Barzagliho a to nejen kvuli veku, ale jsou uz proste lepsi a energictejsi. Je potreba je postupne
davat do zakladu. Treba Rugani uz dve sezony sedi na lavicce treti uz by ho mohla znicit tim ze by vysel z tempa.
S.O.B   |2017-08-15 19:24:25
avatar Sczesny jako budoucnost?!
fellipe4   |2017-08-15 22:11:08
Tak co se tyka veku tak 27 let je na brankare uplna pohodicka a co jsem ho videl minulej rok v Římě, tak kvalitu ma taky velkou potvrzuje to i plat jaky dostal.
bianconeri37   |2017-08-15 13:55:14
3) posily - podla mna dobre...neminuli sme az tak vela a muzstvo sme posilnili do hlbky...smerom do predu Costa a Bernardeschi...vyborne a este lepsie, ze jeden z nich je Talian, zaloha, obrana a brana - Bentancur, De Sciglio (dalsi Talian), Szczesny...podla mna je to dobre, za tie peniaze co sme
minuli asi sme nic viac nemohli cakat. Zase povedzme si uprimne a bez nafukanosti, sme na urovni kedy sa uz tack skutocne posilnuje muzstvo...a aase dat 220milionov za jedneho harda - tam tiez nie sme...podla mna tito hardi zvysia konkurenciu, umoznia trenerovi nove herne varianty a verim, ze aj
zrychlia nas u hur, prinesu viac dynamik a techniky...Obranu bude treba postavit nanovo...ale tam pocitam, ze to bude trvat...Buducnost - Rugani, Caldara, Spinazzola a De Sciglio...vyborne!

pre toto to nevidim tak cierne...bude to vyborna sezona, som o tom presvedceny

Forza Juve!!!
bianconeri37   |2017-08-15 13:54:49
nevidel by som to tak cierne...ale postupne:

1) Duch Juventusu - ten netvoria hraci, tvori ho predovsetkym klub ako taky, ake je vedenie, atmosfera v muzstve...iste hraci a odchovanci su dolezeti, avsak nie podstatni....a tuto prave tym, ze rodina Agneli j v strukturach klubu, ze su tam byvali
hraci - toto je zaruka, ze slavny Duch Juventus je tu a bude tu!!!

2) odchovanci - chce to cas...nastupili sme nejaku ceste...od kedy prisiel Allegri vidno vela pozitivnych zmien - zmeny v rozostaveni, vlastne kazdu sezonu prisiel s niecim novym...najskor z 3-5-2 spravil 4-3-1-2 neskor prisiel s
4-2-3-1, uvidime s cim pride tento rok. Omladzuje kader - Dybala, Rugani, Bernardeschi, Pjaca, Kean, investicie do buducnosti Mandragora, Orsolini, Caldara, Spinazzola, Bentancur...to su hraci, ktori coskoro budu tvorit kostru muzstva...len chcu cas...a samozrejme pracovat na sebe...este nie su tam
kde je Pjanic, Khedira, Dybala ci kde bol Bonucci...

3) posily - podla mna dobre...nemi...
Pacimaci   |2017-08-14 22:56:48
Ešte len začíname... Hlavu hore!!!
K zápasu... To máš tak, ak vychovávame hráčov od piky kosti a potom sa "nedostanú do hlavného mužstva" (lebo im nedáme šancu presadiť sa) a radšej kupujeme hotových hráčov za nenormálne peniaze... Netreba sa čudovať, že tu nie je
odhodlanie a duch juventusu. Odohrajú svoje,peniaze dostanú tak či tak. A ak to prehrajeme... troška poblábolíme do médii a je to. Rok, dva vydržím a potom požiadame o prestup. Následne na to netreba sa čudovať ani extra motivácii Cira proti nám...
jari19   |2017-08-14 12:40:14
chodíci fotbal,prostě hnus,kdyby nepřišel Costa,tak se ani k brance nedostanem.a jediné pozitivum náš včerejší výkon má a to že se to líbilo panu Vycpálkovi.tak jeho jménem teda řeknu,hoši děkujem a jen tak dále
vycpálek   |2017-08-14 02:39:29
Chtěl bych napsat článek, může mi někdo kdo to zpravuje poskytnout info, děkuji.
Hwoarang   |2017-08-14 09:03:58
avatar vycpálek určitě napiš a pošli mi to na delpiero@centrum.cz

Jinak na včerejším zápase opravdu není co pozitivního najít. Nenapadá mě jediná věc.
Jan Kellner   |2017-08-14 02:40:24
kam by se svet posunul kdyby se jenom chvalilo? pozitivum za dnesek? costa, sandro... primak dybaly, a pentle jinak nic... to ze allegri poslal doprdele bonucci a alvese a privede de sciglio mame smat? to ze opet necha barzagliho na kridle?

ano rm fcb atd. jsou uplne jinde a maji uplnou jinou
prestupovou politiku...

kluby hrace nechteji a my je snazime koupit...khedira, de sciglio...

letos mozna ani ligu nedame, natoz pokus na lm
vycpálek   |2017-08-14 02:24:48
Nebo můžete fandit třeba RM nebo FCB,nikdy a to vám všem připomínám nehaňte Juve,nebo běžte do .......
vycpálek   |2017-08-14 02:15:02
A ještě jedna věc, už jsem zde avizoval abychom se někde společně setkali ale bohužel nebyl ani nejmenší zájem???? Tak nevím co si o tom myslet???? Vy " Juventini"
vycpálek   |2017-08-14 02:06:09
No a co kurva, všichni tady jenom brečíte jak hrajeme špatně a vše je na hovno!!! Žádný pozitivní názor, mám pocit že to není fórum fanoušků ale jen kecy kritiků kteří nefandí ale jen kritizují. Já fandím 40 let JUVE a to většina z vás nebyla ani na světě!!!! Tak se
vzpamatujte a buďte prosím pozitivní,jestli jste opravdoví fanoušci a máte černobílé srdce!!!!
Jaime15   |2017-08-14 09:07:19
To, že napíšem, že sa mi nepáči výkon tímu a poukážem na chyby, resp. slabý výkon jednotlivých hráčov nemá nič spoločné s tým, či som opravdový fanúškom alebo nie som, práve naopak, ako fanúšik chcem, aby tím hral dobre a vyhrával zápasy a preto keď sa mi jeho hra
nepáči, tak použijem kritiku. V zápase boli, aj veľmi dobré momenty, ale viac bolo tých zlých a preto sme, aj prehrali. Keby to bol obyčajný prípravný zápas alebo dáky ligový zápas, v ktorom o nič nejde, tak sa ani nezamýšľam v hlbšej miere o výsledok alebo o hru ako takú. Ale
včera nám odplávala prvá trofej v sezóne a preto sa na to možno dívam negatívne. Ja som o tom presvedčený, že hra v nasledujúcich zápasoch počas sezóny pôjde rapídne hore a všetko sa zlepší, len škoda, že včerajšok sa nepodaril. A nech sa na mňa nikto nehnevá, ale De
Sciglio proste nie je posila a ani nikdy nebude, je to proste to isté ako bol De Ceglie.
Jan Kellner   |2017-08-13 23:55:47
taky nechapu proc jsme prodali rincona a leminu kdyz zadnou nahradu nemame a mozna ani nebudeme mit... jestli privedou typu can, nzonzi tak muzou pekne do picilichsteiner, asamoah i bentancur zadna kvalita...
dobre to poskladal allegri fakt
Jan Kellner   |2017-08-13 23:55:40
jeste mi nekdo rekne ze je to jen pratelak? Benatia hraje uplnou picu, Barzagli za zenitem... De Sciglio uplne nulovej, a ten posledni gol... to byla fakt show... Khedira uplne mimo... To Allegri si jeste nevsimnul po finale lm ze Barzagli na kridle je uplne k hovnu, a Khedira hraje uplnou picu?
Cuadrado klasika... i ofenziva hraje peknou picu... dame skoro 80 mega za costu a bernadeschiho a skoro zadna sance... a musime cekat na nejakej primak a nafilmovanou pentle... dybala krome primaku a pentle uplne k hovnu, druhy messi? messi tvori hru, dostava se do sanci... pjanic totez netvori
hru... higuain ceka na mice... costa nekdy uplne splasenej zkousi hovna, at si uvedomi ze tohle je italska liga ne bundesliga nebo ukrajinska liga...
potrebujem hraje typove jako alves, pirlo, vidal a tevez...a nerikam to az ted je to dlouhodobej problem...de sciglio nema ani na lavicku, vzdyt umi
jenom behat a nahravat... hraje jen aby existoval...
Jaime15   |2017-08-13 23:49:33
Ako to je bohovská posila ten De Sciglio, to sa tam kľudne môže postaviť ktokoľvek a nechať sa takto obísť v poslednej minúte, ako on. Veď to muselo byť, aj slepému jasné, že si tú loptu Lukaku hodí po čiare a aj tak to neustál :/
Jaime15   |2017-08-13 23:26:46
Skôr mi to pripadá tak, že v akom chaose sme dohrali minulú sezónu vo finále LM, tak v takom chaose sme začali túto vo finále Superpohára ,, Inak Costa ukázal, aj svetlé chvíľky
S.O.B   |2017-08-13 23:07:36
avatar Mě se ty nový dresy nelíběji. Dybala s těma černýma trenclema, stulpnama i kopačkama, vypadá jak kocour v botách
Hru vůbec nekomentuju
Jaime15   |2017-08-13 23:01:39
Ako inak dnes ja neviem čo to má znamenať od tých našich stopérov, 2 krát nechali medzi sebou takú diaľnicu, že by tam aj 3 kamióny prešli a bol z toho 1 gól a pri druhom góle zas Benatia úplne mimo hráča. Už dosť skoro vidíme, že tam Bonucci chýba :/
Jaime15   |2017-08-13 22:50:16
1) super, že je tu opäť po čase dáky článok Len tak ďalej

2) zatiaľ je ten výkon dosť slabý, akoby hráči nevládali, resp. hrali v kŕči, vôbec žiadna súhra, okrem prvých 5. minút. Toto nie je určite hra, ktorú by som čakal týždeň pred začiatkom sezóny. Uvidíme,
či to čerstvý 50. ročný Allegri dáko premieša počas druhého polčasu Pome do nich
Hwoarang   |2017-08-13 22:08:40
avatar No, že by to byla nějaká podívaná....
guarrangaa   |2017-08-13 22:30:05
avatar Hroznej chaos. Kdyby to byla cervencova priprava, tak nad tim mavnu rukou, ale Supercoppa nejakou vahu ma a hlavne je za tyden sezona!
Prvnich par minut bylo super, ale pak to zacla byt nejaka prehazka nebo co.
Snad jim Max v pulce domluvi jinak nez v Cardiffu).
Hwoarang   |2017-08-13 22:37:39
avatar guarrangaa no hlavně můj oblíbenej Pjanič je uplně špatnej, kraje hrajou taky mizerně a tim pádem je útok uplně odříznutej. Zatim těžká mizérie..
S.O.B   |2017-08-13 23:02:30
avatar Manžukič se první půli snad ani nepotkal s míčem (ne uplně vlastní vinou)
S.O.B   |2017-08-13 23:06:08
avatar Já vůbec nechápu význam tohodle utkání, pokud někdo má double, proč musí hrát o nějakej prdlej superpohár, když ho má mít automaticky?!
To bude jako Lazio, stejně jako loni AC říkat: jo to bylo tenkrát jak jsme vlastně nic nevyhráli a pak měli superpohár??
guarrangaa   |2017-08-13 18:12:02
avatar Presne tak! No neni to parada? Prazdniny konci, sezona zacina! ;)
S.O.B   |2017-08-13 12:52:29
avatar Ty jo, po 2 a pul mesicich clanek
Komentář mohou přidat pouze registrovaní uživatelé!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Sdílet